VIDEO: Zloděj kola strážníky pěkně zmátl! Neuvěříte, jakou lest vymyslel

Odcizené kolo. Foto: MP Ostrava

OSTRAVA – Velmi zajímavým trikem se zloděj kola pokusil zmást strážníky. Na chvilku jim skutečně zamotal hlavu, ale díky kamerám ho nakonec usvědčili a kolo tak zachránili.

Na zloděje upozornil strážníky náhodný svědek. Sdělil jim, že po ulici Nádražní se pohybuje muž s bicyklem bez zadního kola. Svědek rovněž strážníkům detailně zloděje popsal. Hlavním znakem zloděje byla modrá bunda s černými rukávy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlídky se tedy v pondělí 20. března odpoledne rozjely na místo. Na náměstí Svatopluka Čecha strážníci narazili na skupinku lidí, u kterých nalezli odcizené kolo, leželo totiž na zemi. „Vzhledem k tomu, že se na místě nenacházel žádný muž v modré bundě s černými rukávy a k odcizenému kolu se nikdo neměl, se pátrání po pachateli začalo komplikovat,“ sdělil mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

Video: Městská policie Ostrava

Situaci pomohl vyřešit strážník obsluhující kamery. Zpětným vytěžením záznamu kamer se mu totiž podařilo zjistit, že mladý muž si těsně před příchodem strážníků oblékl bundu takzvaně naruby. Z modré bundy s černými rukávy tak byla rázem bunda bílá. „Převlečením bundy chtěl podezřelý muž zřejmě zmást zakročující strážníky, což se mu ovšem díky kamerovému systému nepodařilo,“ doplnil Machů.

Díky kamerám taktéž neuspěl s tvrzením, že kolo zakoupil na ulici Nádražní za stovku od neznámého muže. Strážníci se samozřejmě zanedlouho vrátili ke stojanu před nádražní budovu. U stojanu  nalezli uzamčené zadní kolo odcizeného bicyklu. Díky rychlé reakci a kamerám, tak došlo nejen k zadržení pachatele krádeže, ale i k rychlému navrácení jízdního kola jeho majiteli. Čtyřiadvacetiletého zloděje si převzali policisté.