Odbavovací systém v autobusech je zastaralý, dojde k výměně

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Dopravní podnik se snaží přizpůsobit technologie ve svých linkách současné době, proto zavádí nový odbavovací systém. Náklady půjdou do milionů, ke spuštění dojde již během dubna.

V březnu si mohli cestující královéhradecké MHD všimnout v některých vozech novinky, jedná se o nový odbavovací systém. Pomocí nových platebních terminálů si mohou zakoupit jízdenku i bezhotovostní platbou. Terminály jsou do vozů instalovány postupně, časem přibydou i sčítací lišty ke sledování vytíženosti linek. Nový systém by měl být postupně spuštěný od dubna, náklady se pohybují ve výši pětadvaceti milionů korun. „Technologie spojené se stávajícím odbavovacím systémem už neodpovídají modernímu nastavení a trendům dnešní doby. Dopravní podnik si toho byl dlouhodobě vědom a snažil se celou situaci změnit. Od poloviny roku 2021 tak probíhala příprava na zavedení nového odbavovacího systému, který může pokrýt hned několik viditelných „bolístek“, jež dopravní podnik trápily. Nejčastěji jde o nemožnost platby kartou ve všech vozech MHD i zastaralost a nefunkčnost některých označníků na zastávkách. To se ale právě teď změní,“ dodává za město Miroslav Hloušek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.