Přerovské nemocnici se podařilo zkrátit čekací dobu na výměnu kloubů 

Lékař v ordinací
MUDr. Petr Skácel, náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Přerov

PŘEROV – Čekat na výměnu problematického kloubu dva roky není nic neobvyklého. Díky velkému nasazení personálu se podařilo v Nemocnici AGEL Přerov čekací dobu na tento typ operací zkrátit pod jeden rok.

„V naší nemocnici se čeká na výměnu kloubů méně než rok,“ potvrzuje lékař Petr Skácel, náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Přerov a upřesňuje, že lidé musí také počítat s další objednávací dobou na nezbytné vyšetření. „Od ambulantního vyšetření se pacient dostane na operaci za méně než rok. Čekací doby obecně byly dlouhé již před covidem a pandemie je pak samozřejmě ještě prodloužila, protože byl ve zdravotnictví celkově dlouhodobý výpadek, kdy se neprováděly plánované výkony,“ vysvětluje Petr Skácel, který je zároveň v přerovské nemocnici také primářem Centrálních operačních sálů a centrální sterilizace.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Právě operační sály prošly v covidovém období v Přerově plánovanou rozsáhlou modernizací. Šest zrekonstruovaných operačních sálů se špičkovým vybavením je v provozu od loňského jara a celková investice dosáhla téměř 100 milionů korun. „Díky maximálnímu nasazení našeho personálu vycházíme pacientům vstříc a po skončení pandemie jsme dokázali navýšit počet výkonů.  V současné době provádíme o jednu endoprotézu denně více než dříve a podařilo se tak čekací doby zkrátit na dobu před covidem. Tedy pod zmíněný jeden rok,“ říká náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Přerov. Za rok v přerovské nemocnici operují přilbižně 550 náhrad velkých klubů, tedy kolen, kyčlí a ramen.