Rušení poboček České pošty nemine ani Rokycany!

Zdroj: Česká pošta

ROKYCANY – V poslední době tisková média plní články o rušení poboček České pošty. Svoje služby jich má ukončit v rámci ČR až na tři sta. Tento úděl se bohužel nevyhne ani městu Rokycany.

K 1. červenci tak bude zrušena pobočka v ulici Boženy Němcové. „Rušení pobočky České pošty Rokycany 3, která se nachází v ulici Boženy Němcové v sídlišti U Václava s městem státní podnik neprojednával. Dnes v dopoledních hodinách jsme pouze obdrželi dopis o zrušení. Zachována v Rokycanech zůstane pouze hlavní pošta v Jiráskově ulici. Zrušením druhé pobočky v našem městě dojde ke zhoršení dostupnosti služeb našich občanů,“ uvedl starosta města Tomáš Rada.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

Česká pošta zajistí od 1. července 2023 dostupnost poštovních služeb podle nově platné legislativy. Ta stávající počítala s 3 200 poštami po celé České republice, nově bude podle parametrů Českého telekomunikačního úřadu možné zajistit pokrytí poštovních služeb 2 900 pobočkami.