Smrtelná srážka cyklistky u Žamberku! Cestující se nemohli dohodnout, kdo auto řídil

Smrtelná nehoda Zdroj: Policie ČR Pardubice

ORLICKOÚSTECKO – K dopravní nehodě, při které na místě zemřela cyklistka, došlo včera o půl osmé večer obce Písečná u Žamberku. V autě jeli tři lidé, k řízení se přiznala jednadvacetiletá žena, poté stejně starý opilý muž. Policie hledá svědky.

Po srážce skončilo kolo cyklistky zdemolované v příkopu. Testy na alkohol i drogy vyšly u ženy s negativním výsledkem. „Netrvalo však dlouho a k řízení auta se přiznal druhý ze spolucestujících. Jednadvacetiletý muž, který nadýchal 1,11 promile alkoholu v dechu a navíc má vysloven již třetí zákaz řízení, který mu platí až do srpna 2024,“ popsala mluvčí policie Dita Holečková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté nyní prověřují okolnosti nehody. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud jste viděli, jak k nehodě došlo, nebo zaznamenali pohyb auta ještě před nehodou, ozvěte se na číslo 974 580 250 nebo na linku 158.

Zdroj: Policie ČR Pardubice