Během Velikonoc odhalili policisté u řidičů skoro 400 přestupků

KRÁLOVÉHRADECKO – Do dopravně bezpečnostní akce nasazeno na 170 policistů, ti zkontrolovali přes 1500 vozidel. Za přestupky udělili pokuty téměř 230 tisíc korun. Dalších 22 přestupků oznámili policisté správním orgánům.

A jakých hříchů se řidiči dopustili? Ve 134 případech byla překročena maximální povolená rychlost, 4 řidiči byli načapáni za volantem pod vlivem alkoholu.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Zaznamenali jsme také 20 x držení telefonu za jízdy a 25 x za nepoužití bezpečnostních pásů. U 71 vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav a u 17 vozidel chyběla dálniční známka. Čtyřem zahraničním řidičům uložili kauci (celkem za 24 tisíc korun) za nebezpečné předjíždění v místě, kde je to zakázané,“ sděluje policejní mluvčí Iva Kormošová.

Velikonočním rekordmanem v rychlosti byl 70letý řidič, kterému policisté naměřili rychlost 105 km/h v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost 50 km/h.