Mladý muž se vloupal do novostavby, oblékl si dámské šaty a ustlal si v pokoji pro hosty

Ilustrační foto Shutterstock

OLOMOUC – Těžko říct, o co vlastně šlo mladému muži, který se v neděli 9. dubna večer vloupal do novostavby na periferii Olomouce. Přivolaní policisté ho totiž našli v cizím domě ležícího na pohovce v pokoji pro hosty, oblečené měl ukradené dámské šaty a péřovou vestu.

V neděli 9. dubna krátce po půl deváté večer policisté dostali na linku 158 oznámení o vloupání do novostavby na periferii Olomouce. Na místě pak prohledali celý dům.V horním patře domu nalezli v pokoji pro hosty na pohovce ležícího cizího muže, který měl na sobě dámské šaty a péřovou vestu,” upřesnila policejní mluvčí Petra Vaňharová. Policisté ho prohledali a našli u něj několik hodnotných věcí patřících majiteli domu. Ani originální oděv, který měl nezvaný host na sobě, nebyl jeho, patřil taktéž obyvatelům domu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Policisté zatím zjistili, že 23letý mladík měl vlézt i do odemknutého auta zaparkovaného na oploceném pozemku rodinného domu. Z něj měl mimo jiné vzít i dámské šaty, ve kterých jej později našli. Uvnitř vozu pak poškodil i přístroj se senzory. Celková způsobená škoda byla  vyčíslena na téměř 150 000 korun. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladíkovi v krajním případě až tři roky za mřížemi.