Kam až vede touha po dítěti, uvidíte v divadle

TÁBOR – Když úspěšná novinářka slaví se svým skvělým přítelem první večer v novém bytě, napadne ji, že by si mohli pořídit dítě. Tahle myšlenka ovšem začne tak ovlivňovat její idylický svět, že se jiskřivá komedie promění v trýznivé drama. Mistrovské dílo Federica Garcíi Lorcy zasazené do současnosti nese název Yerma.

Yerma je úspěšná novinářka milující svou práci v redakci. Píše blog pro mnoho followerů a nedávno jí bylo třiatřicet. Prožívá pohodový vztah se skvělým přítelem a konečně s ním může oslavit první večer v novém bytě. Neměli by si právě teď pořídit dítě? Tato prostá situace ale začne nečekaným způsobem ovlivňovat idylický svět Yermy včetně jejího vnitřního světa. “Byl jsem toho svědkem u svých přátel. Byl jsem toho svědkem v  předchozím vztahu, který se rozpadl právě kvůli tomuto problému. Všichni kolem vás mají děti, všude vidíte děti, vidíte všechna zvířata, která mají děti, vidíte plody ročních období a všude vidíte plodnost, je to k zbláznění,” popisuje mezinárodně uznávaný australský dramatik Simon Stone hru, která se setkala s velkými úspěchy i v New Yorku.

Přijďte se podívat, jak se jiskřivá konverzační komedie ze života současných třicátníků náhle promění v trýznivé drama. Divadlo Rokoko Praha přiveze hru Yerma do Divadla Oskara Nedbala v Táboře 19. dubna v 19 hodin.