V Židenicích se válel po silnici opilec, měl u sebe nabitou plynovou zbraň

Ilustrační foto

BRNO – Ve večerních hodinách našel malý chlapec ležet na ulici muže. Ten byl na mol opilý, navíc měl u sebe v kapse nabitou plynovou zbraň.

Obyvatelka Židenic zaslechla volání o pomoc. To vycházelo z úst chlapce, který našel na zemi ležet bezvládného muže. Na místo dorazila hlídka, která zjišťovala, co se mu stalo. Nebyl zraněný a lékařské ošetření odmítl, z jeho dechu byl ale silně cítit alkohol. Orientační dechová zkouška přinesla hodnotu dvě promile, zamířil proto v doprovodu na záchytnou stanici. Tam vyšlo najevo, že pětačtyřicetiletý muž má u sebe plynovou zbraň se čtyřmi plynovými náboji v zásobníku, přestože zákon nošení zbraně v opilosti výslovně zakazuje. „Využili jsme své oprávnění a zbraň mu sebrali. Jelikož jsme zjistili, že muž neporušil zákon o střelivu a zbraních poprvé, případ jsme předali republikové policii,“ dodává tisková mluvčí Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.