Výluka v následujících týdnech omezí provoz vlaků ze Šumperka do Zábřeha a do Uničova

Ilustrační foto

ŠUMPERSKO, UNIČOVSKO – Od pondělí 17. dubna musí cestující v následujících týdnech na tratích ze Šumperka do Zábřeha a do Uničova počítat s výlukou vlaků Českých drah. Zrychlená linka náhradních autobusů nebude po cestě mezi Šumperkem a Zábřehem a Šumperkem a Uničovem nikde zastavovat.

Od pondělí 17. dubna od 8:40 hodin nepřetržitě do středy 26. dubna do 16:50 hodin bude omezen provoz vlaků ze Zábřeha na Moravě do Šumperka. České dráhy nahradí všechny vlaky v tomto úseku náhradními autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. Podle pravidelného jízdního řádu pojedou pouze spěšné vlaky Zábřeh na Moravě – Bludov – Jeseník a zpět. Osobní vlaky budou nahrazené dvěma linkami náhradních autobusů – zastávkovou a zrychlenou, která nebude mezi Zábřehem a Šumperkem nikde zastavovat. Přeprava kol bude možná ve spojích, které budou nahrazovat rychlíky, přepravu zajistí ČD nákladním autem. U ostatních spojů nebude přeprava kol zajištěna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Také ze Šumperka do Uničova náhradními autobusy

Druhá výluka omezí provoz vlaků také ze Šumperka do Uničova, a to od pondělí 17. dubna od 8:00 hodin nepřetržitě do soboty 6. května do 15:00 hodin. České dráhy nahradí všechny vlaky v tomto úseku náhradními autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. S výjimkou časně ranních a pozdně večerních vlaků budou osobní vlaky nahrazené třemi linkami náhradních autobusů – zrychlenou, která nebude mezi Šumperkem a Uničovem nikde zastavovat, a dvěma zastávkovými linkami, které pojedou v upravených časech a budou mít oproti vlakům upravené návaznosti v Šumperku a Uničově. Svou cestu si proto předem naplánujte a využijte vhodný spoj náhradní autobusové dopravy.

Zastávky náhradních autobusů v jednotlivých stanicích jsou uvedeny pod výlukovým jízdním řádem. České dráhy prosí velké skupiny cestujících – školní výlety, turistické akce a podobně , aby svou jízdu předem nahlásili na Kontaktním centru Českých drah (telefon 221 111 122, email info@cd.cz).