Čtyřicetiletý muž vyhrožoval, že v OC Futurum vyhodí do vzduchu auto

ilustrační foto

HRADEC KRÁLOVÉ – Uplynulý čtvrtek přijali policisté na tísňové lince telefonát, ve kterém volající muž vyhrožoval, že kvůli své diskriminaci nechá vybuchnout auto. Okamžitě se rozjela záchranně bezpečnostní operace.

Hříšník byl velmi rychle zadržen a bylo nalezeno také uvedené vozidlo. „S ohledem na oznámení možného nástražného výbušného zařízení umístěného v předmětném vozidle, policisté provedli široké uzavření místa nálezu vozidla a vykázali přítomné osoby. Na místo byl přivolán pyrotechnik, který společně se psem vozidlo prohledal. Naštěstí žádný nástražný systém nenalezl,“ sděluje policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do OC Futurum byl z ulice Brněnská vozidlům znemožněn příjezd, který byl obnoven krátce před 16. hodinou. Zadržený 40letý muž pocházející z Hradce Králové byl podroben dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, ta ukázala výsledek 2 promile.

Muž byl na policejní služebně umístěn do cely. Po vystřízlivění si vyslechl obvinění. Nyní mu za jeho skutek hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky.