VIDEO: Dealeři drog na Tišnovsku, Kuřimsku a Oslavansku byli dopadeni

Foto: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Trojice dealerů vyráběla pervitin a ten distribuovala na Tišnovsku, Kuřimsku a Oslavansku. Vlastnili i samopal. V minulých dnech byli dopadeni.

Kriminalisté z Územního odboru Brno venkov v minulých dnech zadrželi dva mužea ženu, kteří vyráběli a především prodávali pervitin a marihuanu na Tišnovsku, Kuřimsku a Ivančicku. Dva z pachatelů vyhledávali občasnou práci v Rakousku. Cesty do sousední země si navíc zpestřovali krádežemi. Pravděpodobným vůdcem skupiny byl sedmačtyřicetiletý muž, trestaný pro dřívější drogové delikty. Ten obvykle nejméně jedenkrát za měsíc vyráběl pervitin v chatě na Ivančicku. Podle kriminalistů mohl za poslední rok vyrobit nejméně kilogram drogy. Jeho o šestnáct let mladší přítelkyně spolu s padesátiletým mužem pervitin distribuovali. Tento muž na svých cestách do Polska nakupoval léky potřebné pro výrobu zakázané látky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při domovních prohlídkách v Ivančicích, Oslavanech, a ve  Veverské Bítýšce našli policisté vedle chemikálií také velké množství léků potřebných k výrobě drogy. Vedle toho zajistili nejméně šest kilogramů sušené marihuany. Překvapil je také nález funkčního samopalu vzor 61 i s náboji a tlumičem. Při domovních prohlídkách objevili také množství odcizených předmětů a finanční hotovost v eurech a korunách. „Část z množství vyrobených drog spotřebovali sami, zbytek prodali. Získané prostředky pak užili pro svou potřebu. Všichni tři pachatelé jsou stíhaní vazebně,“ vysvětlil policejní mluvčí Bohumil Malášek.