Občané se radují z protihlukové bariéry

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Obyvatelům jedné z částí královéhradecké metropole se ještě letos uleví. Po obou stranách silnice budou totiž vybudované protihlukové stěny za desítky milionů korun.

Občané žijící ve Svobodných Dvorech budou mít nové protihlukové stěny, díky kterým bude snížený hluk z dálnice. V současnosti probíhají přípravné práce, stavět se má začátkem letních prázdnin. Z důvodu stavby budou muset řidiči počítat s omezením na osmikilometrovém úseku D11, a to do konce srpna. Stěny by měly být dokončeny letos na podzim, ve výsledku se jedná o investici ve výši necelých osmadevadesáti milionů korun. „Jakmile došlo ke zprovoznění úseku dálnice D11, bylo nám jasné, že bude třeba protihlukové stěny vyřešit co nejdříve. Jejich výstavba tak byla dlouhodobě jednou z našich priorit. Jakmile budou na místě, uleví se především občanům bydlícím v zástavbě kolem Spojovací a Klacovské ulice, místní základní škole, Kozlovce i Chaloupkám na druhé straně,“ říká za samosprávu Svobodných Dvorů Tomáš Merta.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.