U Ohavče boural opilý šofér škodovky

foto: Policie ČR

JIČÍNSKO – K dopravní nehodě došlo toho pondělí krátce po devatenácté hodině. Dvaačtyřicetiletý řidič jel po silnici I/16 ve směru od obce Ohaveč na Jičín a u sjezdu na Holín boural. Veškeré okolnosti jsou v šetření jičínských dopravních policistů.

„Muž zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy, přejel na zatravněnou plochu, kde nárazem vytrhl vodící tabuli, následně dostal smyk, několikrát se převrátil přes střechu, narazil do svodidla, přes které se odrazil a skočil v silničním příkopu s náletovými dřevinami,“ sděluje policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, které se dobrovolně podrobil a nadýchal 2,3 promile alkoholu. Lékařské vyšetření nebylo zapotřebí, protože se k požití alkoholu doznal. Poté byl převezen z místa nehody do nemocnice.

Škoda na autě, dopravním značení a svodidlech byla předběžně vyčíslena na 390 tisíc korun. Hříšník přišel na místě o řidičák a také techničák, protože vozidlo bylo značně zdemolované.