Celníci narazili na pětici migrantů s převaděčem, jeden z nich jel v kufru

Foto: Celní úřad pro Zlínský kraj

STARÝ HROZENKOV – Při pátrání po zboží uniklému celnímu dohledu narazili zlínští celníci na neobvyklý nález. V autě odhalili pětici cizinců projíždějící naší zemí bez příslušných dokladů.

Se skupinkou se celníci setkali o posledním květnovém víkendu na silnici I/50 ve Starém Hrozenkově. „Během ověřování totožnosti přepravovaných osob bylo následně zjištěno, že řidičem byl zahraniční občan, který má zakázán vstup a pobyt na území členských států Evropské unie z důvodu předcházející trestné činnosti. Ve vozidle vedle řidiče cestovalo dalších pět osob zahraničního původu, jedna v zavazadlovém prostoru, bez příslušných cestovních dokladů,“ uvedl mluvčí zlínských celníků Dušan Janiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dle vlastního sdělení zajištěných osob všichni absolvovali cestu ze Sýrie do západní Evropy. Všechny osoby, protiprávně překračující státní hranici ČR, včetně řidiče, byly předány k dalšímu řízení PČR,“ dodal Janiš.

Foto: Celní úřad pro Zlínský kraj
Foto: Celní úřad pro Zlínský kraj