Ve Valmezu začne sloužit občanům piknikoviště, jeden z vítězů participativního rozpočtu

Foto: Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – První z loňských úspěšných projektů participativního rozpočtu Náš Valmez se slavnostně otevře v neděli 4. června. Radnice dokončuje i projekt Nejen taneční parket pod zámkem Žerotínů a nabádá, aby lidé posílali své návrhy do dalšího ročníku. Čas mají do konce června.

V premiérovém participativním rozpočtu v roce 2021 uspělo pět projektů. Vítězem se staly Hopovy Kuličkodráhy. Ty už, stejně jako rozšíření DiscoGolfParku Kasárna a dětského hřiště v Podlesí nebo zpřístupnění Obory slouží veřejnosti. Poslední z úspěšných projektů Nejen taneční parket pod zámkem Žerotínů čekal na stavební povolení. Nyní je ve fázi dokončení.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Radnice pracuje také na realizaci návrhů, které vyhrály v loňském roce. „Jsou jimi workoutové hřiště u Domečku, revitalizace zeleně u kulturního domu v Hrachovci a nová vstupní brána do ZŠ Vyhlídka. Kolegové z odboru komunálních služeb připravují tyto projekty spolu s autory tak, aby je lidé mohli začít co nejdříve využívat,“ informuje starosta Robert Stržínek. Další z projektů Valmezské piknikoviště se slavnostně otevře již tuto neděli.

Během jara se proměnilo betonové zátiší v kasárnách u rybníčku na piknikový plácek pro veřejnost. Při otevření se můžete těšit na drobné občerstvení nebo si sami opéct špekáček. Zároveň je možné popřemýšlet nad dalším zdokonalením města. Projekty do letošníku ročníku je možné přihlásit do 30. června pomocí formuláře. Maximální výše nákladů za jeden nápad činí půl milionu, město posoudí jeho realizovatelnost a poté už je na občanech, jak rozhodnou.