Prodavačka vyděšená k smrti. Pachatele loupežného přepadení čerpací stanice chytili

Foto: PČR

ČESKÝ TĚŠÍN – Krušné chvíle v obavě o svůj život zažila prodavačka čerpací stanice. Bylo ráno, polovina května, když na benzínku vtrhl maskovaný muž s nožem v ruce.  Po obsluze požadoval pod pohrůžkou násilí vydání peněz.

Nebohá žena v obavě o svůj život požadavky lupiče uposlechla a pokladnu mu otevřela. Ze zásuvky pokladny následně vytáhl bankovky a strčil je do kapsy. Z regálu ještě odcizil několik krabiček cigaret a z místa utekl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté začali po pachateli intenzivně pátrat a to opravdu intenzivně. „Do hledání se zapojili policisté i kriminalisté nejen z Českého Těšína, ale také Orlové, Havířova a Karviné. Precizní, důkladná operativní činnost, ale také všímavost,  a především místní a osobní znalost všech zúčastněných vedla k zadržení podezřelého muže,“ sdělila mluvčí policie Daniela Vlčková.

Policisté následně zadrženého obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž při výslechu spolupracoval, a také se doznal. „Uvedl, že peníze již utratil, a to  především za cigarety a pití. Vzhledem k jeho trestní minulosti je obviněný ve vazbě,“ doplnila závěrem Vlčková. V případě odsouzení mu hrozí až deset let ve vězení.

Foto: PČR