OBRAZEM: Dopravní společnost uvítala v depu davy nadšených fanoušků

Foto: archiv DSZO

ZLÍN – Den otevřených dveří Dopravního podniku Zlín – Otrokovice v sobotu přilákal 4 000 malých a velkých návštěvníků, kteří mohli v depu nahlédnout do srdce místní MHD. Velkým lákadlem byly i projížďky historickými vozy.

Den si užily hlavně děti. Pro větší byla připravena vědomostní soutěž, menší děti si malovaly, hrály na pískovišti nebo dováděly ve skákacím hradu. „Přišel jsem s dcerou, dvěma vnuky a jednou vnučkou,“ prozradil dopoledne návštěvník Leoš. Dcera přijela až z Louky poblíž Velké nad Veličkou. „Procházíme si celý areál. Svezli jsme se trolejbusem mycí linkou, to bylo velice pěkné. Do města se vrátíme v některém z historických vozidel. Ačkoli jsem Zlíňan, jsem zde na dnu otevřených dveří poprvé a kvůli vnukům budu mít důvod přijít i příště.“

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mezi návštěvníky jsme potkali i zlínského primátora Jiřího Korce. Se svým čtyřletým synem si právě na chvíli sedl do kabiny žlutého traktoru, který také patří k technickému zázemí podniku. „Je dobré, když tuto akci ve Zlíně pořádáme. Zúčastňuji se jí opakovaně,“ řekl primátor.

Zájemci mohli nahlédnout přímo do dispečinku, kde se dozvěděli víc o řízení dopravního systému MHD a seznámili se s novinkami, na které se mohou cestující těšit v blízké budoucnosti. Otevřely se také dílny, kde mechanici udržují vozidla MHD v náležitém stavu.

Z historiků MHD se během dne otevřených dveří předvedla na mimořádné lince mezi vozovnou na Podvesné a obratištěm Antonínova domácí vozidla trolejbus 9 Tr s vlečkou Jelcz PO-1E, trolejbus 14 Tr a autobusy ŠM 11 a Š 706 RTO s vlečkou Karosa B 40. Po zápůjčce z Technického muzea v Brně se do Zlína podíval i trolejbus Škoda T 11, autobus Ikarus 280 a autobus Karosa B 732.20.

Historický trolejbus 9 Tr s vlekem Jelcz PO-1E. Foto: archiv DSZO
Historický autobus ŠM 11. Foto: archiv DSZO
Historický trolejbus Škoda T 11. Foto: archiv DSZO
Historický trolejbus Škoda T 11. Foto: archiv DSZO
Foto: archiv DSZO
Foto: archiv DSZO
Historický trolejbus 9 Tr s vlekem Jelcz PO-1E. Foto: archiv DSZO
Foto: archiv DSZO
Primátor Zlína Jiří Korec se svým čtyřletým synem v kabině traktoru ve vozovně DSZO. Foto: archiv DSZO
Exkurze na dispečinku DSZO. Foto: archiv DSZO
Exkurze na dispečinku DSZO. Foto: archiv DSZO
Foto: archiv DSZO