Tragickou srážku na Uherskohradišťsku nepřežili dva lidé, další čtyři skončili v nemocnici

Foto: HZS Zlínského kraje

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Vážná nehoda uzavřela dnes silnici I/50. Po střetu tří aut přišli dva lidé o život, další čtyři, včetně dvou dětí, převezli záchranáři do nemocnice.

Havárie se stala ve 12.40 mezi Zlechovem a Starým Městem. „Čtyřiašedesátiletý řidič osobního vozidla Kia vjel z dosud neznámých příčin při jízdě od Brna směrem do Uherského Hradiště do protisměru, kde se postupně střetl s dvěma protijedoucími vozidly. Řidič i jeho o dva roky starší spolujezdkyně utrpěli zranění, kterým na místě podlehli,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vyrazily dvě jednotky hasičů. „Zasahující hasiči započali s prováděním první předlékařské pomoci do příjezdu posádky ZZS, které následně asistovali. Také provedli s pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení otevření pátých dveří u jednoho z vozidel, protože bylo podezření, že se v něm nachází další osoby, což se nepotvrdilo,“ uvedli krajští hasiči.

„V rámci přednemocniční neodkladné péče záchranáři na místě ošetřili dvě děti ve věku 4 a 5 let, které s lehčími zraněními odvezli k další kontrole do Uherskohradišťské nemocnice. V sanitce spolu s dětmi jela jako dozor a psychická opora také jejich matka. Do stejné nemocnice na chirurgickou ambulanci posádky převezly také jednoho muže, který měl pořezané horní končetiny,“ uvedla mluvčí krajských záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Škoda je předběžně vyčíslena na 1,1 milionu korun.

Silnice byla po dobu vyšetřování zcela uzavřena, dopravu řídili policisté. „Veškeré okolnosti této tragické události prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty z Uherského Hradiště,“ dodala Kozumplíková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: Policie ČR