Folk, jazz, nebo divadlo? Vyberte si na festivalu!

TŘEBOŇ – Živá hudba, divadlo, workshopy i soutěže, to je letošní hudební festival Okolo Třeboně. Dáte přednost známé hudbě, kterou zastupuje Karel Plíhal, nebo jazzový trumpetista Laco Déczi, či vás zaujme En.dru, který vám představí beatbox a looping?

Českého kytaristu, zpěváka a skladatele Karla Plíhala asi není třeba představovat. Už teď víte, že vás čeká folk a jazz. A jméno Laco Déczi už jste slyšeli? Americký jazzový trumpetista, hudební skladatel a malíř slovenského původu emigroval v roce 1985. Někteří z vás si ho možná vybaví jako strojmistra a trumpetistu Doudu z filmu Věry Chytilové Kalamita. Společně s ním objevíte, jak lze působivě spojit poselství trubky Clifforda Browna s elektrickou jazzrockovou fúzí Milese Davise. Ani Nezmaři, kteří nedávno oslavili pětačtyřicítku, nebudou na festivalu chybět. Vedle těchto hudebních velikánů jistě nezapadne ani mládí. Všechny nástroje hraje svými ústy En.dru. Jak je to možné? Inu, je to přece vicemistr světa v loopingu! Ještě jste o něm neslyšeli? Napravte to! Nebo dáte přednost hře Blaník v podání Žižkovského divadla Járy Cimrmana?

V doprovodném programu hudebního festivalu Okolo Třeboně objevíte i workshopy, malování, soutěže, či výstavy, tak si jej nenechte ujít. Jeho 32. ročník ovládne Třeboň v týdnu od 29. června do 6. července.