Dům na samotě na Šumpersku dnes ráno zachvátil požár

Fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

ŠUMPERSKO – Devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů dnes ráno bojovalo s požárem rodinného domu a hospodářských budov, které stojí na samotě ve Štědrákově Lhotě, místní části Rudy nad Moravou na Šumpersku. Vyšetřovatel hasičů předběžně odhadnul škodu na 6 milionů korun.

Požár dnes ráno zdevastoval rodinný dům s hospodářskými budovami, které stojí na samotě ve Štědrákově Lhotě, místní části Rudy nad Moravou na Šumpersku. “Požár byl ohlášen na krajské operační a informační středisko v 7:40 s tím, že z objektu stoupá hustý černý dým,” uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová. Dům stojí v nepřístupném terénu na hranici lesa a je k němu špatná přístupová cesta. Hasiči tedy předpokládali, že zde bude zhoršená možnost dopravy hasební vody.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Když hasiči přijeli na místo, dům hořel v celém rozsahu. Uvnitř byly tlakové láhve a agregát, které vlivem požáru explodovaly. V obci byla zřízena dvě čerpací stanoviště, hasiči vodu dopravovali kyvadlově a také využili dálkové vedení vody. S pomocí těžké techniky strhli část střechy a postupně rozebrali konstrukce, aby mohli dohasit všechna skrytá ohniska. “Příčinu zjišťuje ve spolupráci s PČR náš vyšetřovatel. Předběžně odhadnul škodu na 6 milionů korun,” uzavřela Balážová.