Škoda přes 6,5 milionu. V hale ve Šternberku hořel náklaďák

Požár
Fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

ŠTERNBERK – Čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů dnes ráno zasahovaly ve Šternberku, v průmyslové hale tu totiž hořel náklaďák. Způsobená škoda se podle odhadu vyšplhala přes 6,5 milionů korun.

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů dnes ráno zasahovaly u požáru nákladního auta v průmyslové hale na okraji Šternberka. Hustý černý dým byl vidět už z velké dálky. Požár chtěli zmírnit přítomní zaměstnanci, to se jim však nepovedlo. “Místní zaměstnanci se pomocí několika hasících přístrojů pokoušeli usměrnit velmi rychle rozšiřující se hoření, bohužel neúspěšně,” vysvětlil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Požár se podařilo rychle zvládnout až hasičům, Na místě zasahovaly profesionální jednotky ze Šternberka a Uničova společně s dobrovolnými hasiči z Bohuňovic a Babic. Sálavé teplo při požáru poškodilo ještě traktorový nakladač, opláštění haly a navíc v ní popraskala okna. Termokamerou hasiči našli několik skrytých ohnisek hoření ve střešních konstrukcích, které zlikvidovali.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Příčinu požáru vyšetřují hasiči společně s policí, pravděpodobná je technická závada. Během požáru se nikdo nezranil, předběžně vyčísleá škoda přesahuje 6,5 milionů korun.

Požár nákladního auta v hale

Požár nákladního auta v hale