Dva opilci se do sebe pustili v prostějovském azyláku

Městská policie
Ilustrační foto

PROSTĚJOV – Včera vpodvečer dostali prostějovští strážníci telefonické oznámení o potyčce mezi ubytovanými v azyláku na Určické ulici v Prostějově. Dechová zkouška u mužů, kteří se do sebe pustili, ukázala, že jsou oba totálně namol.

Ve čtvrtek 27. prosince v podvečer dostali prostějovští strážníci na lince 156 telefonické oznámení o potyčce mezi ubytovanými v azyláku na Určické ulici v Prostějově. Strážníci na místě objevili dva muže, kteří se porvali. “Mladší z nich měl zakrvácené ucho a zalepené prsty na rukách. Lékařské ošetření na místě odmítl,” uvedla mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová. Šestatřicetiletý muž uvedl, že šel do vedlejšího bytu ke kamarádovi na kávu. V okamžiku kdy seděl u stolu v kuchyni, přišel z druhého pokoje osmapadesátiletý muž a začal mu bezdůvodně nadávat a vyhazovat ho z bytu.  Při tom ho zranil na uchu, ze kterého mu strhl náušnici a pokousal mu prsty na rukách. Na obou chlapech bylo vidět, že jsou značně opilí. Strážníci jim dali dýchnout. “U šestatřicetiletého muže změřeno 4,34 promile alkoholu v dechu. Osmapadesátiletý muž nadýchal 3, 24 promile a napadení popřel. U svědkyně, která potvrdila slova napadeného muže strážníci naměřili 2,69 promile alkoholu v dechu,” ozřejmila výsledek dechové zkoušky Greplová. Starší muž je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.