Přijďte zažít žně v prostředí starobylého hanáckého gruntu

Foto archiv Hanácké muzeum v přírodě Příkazy

OLOMOUCKO- Přijďte v sobotu 5. srpna zažít pravou atmosféru žní v prostředí starobylého hanáckého gruntu. Hanácké muzeum v přírodě Příkazy v Příkazích na Olomoucku pořádá tradiční akci s názvem Žně na Hané.

Hanácké muzeum v přírodě Příkazy pořádá v sobotu 5. srpna od 10 do 17 hodin tradiční akci s názvem Žně na Hané. Akce proběhne na adrese Příkazy 54. V rámci každého komentovaného programového bloku uvidíte a případně si vyzkoušíte sečení obilí „luňákem“, vázání snopů, stavění panáků a mandelů, mlácení obilí cepem, čištění zrna „vějačkou“ a ručním fukarem. Uvidíte také mlácení obilí prvorepublikovou mlátičkou a předávání dožínkového věnce. Komentovaný blok trvá hodinu a půl a začíná v 10:30, ve 13 a v 15 hodin. Mezi jednotlivými programovými bloky vystoupí hanácký mužský sbor ROVINA.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Po celý den si pak můžete prohlédnout práce z lýka a slámy od Miloslavy Zatloukalové. Můžete ochutnat regionální speciality a drobné občerstvení z letní kuchyně.