Brno nabízí Masarykově univerzitě odkup kina a divadla za jednu korunu

Zdroj: Sygic travel data

BRNO – Město Brno nabídlo Masarykově univerzitě odkoupení budovy, ve které sídlí kino Scala a Divadlo Bolka Polívky, za jednu korunu. Dle statika je objekt v ještě horším stavu, než se myslelo.

Od roku 2021 plánovalo město rekonstrukci budovy. Aby bylo možné vypracovat projekt a vypsat veřejnou zakázku na stavební firmu, nejprve si budovu musel prohlédnout statik. Ten ji označil za havarijní a jednoznačně rozhodl, že jakékoliv provozování divadelních a filmových produkcí je z bezpečnostního hlediska naprosto nepřípustné. Brno v čele s primátorkou Markétou Vaňkovou tak navrhuje, aby si Masarykova univerzita, která budovu celoročně využívá, ji odkoupila za jednu korunu. Tím dává také najevo, že ji neplánuje prodat developerům. „Stále platí, že společně s Masarykovou univerzitou hledáme v nastalé situaci náhradní prostory pro kino Scala a že připravujeme úpravy Sálu Břetislava Bakaly pro Divadlo Bolka Polívky,“ dodala Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.