Do kraje se řítí velmi silné bouřky, napršet může i 70 milimetrů

Ilustrační foto

ZLÍNSKÝ KRAJ – Meteorologové vydali výstrahu před velmi silnými bouřkami, které mohou opakovaně zasáhnout celé území Zlínského kraje. Kromě přívalového deště přinesou i kroupy a prudký vítr.

První z výstrah vejde v platnost dnes v 15 hodin a potrvá do zítřejší 6. hodiny ranní. „Očekává se výskyt velmi silných bouřek doprovázených kroupami i přes 3 centimetrů, nárazy větru kolem 25 m/s (90 km/h) a přívalovými srážkami kolem 40 milimetrů,“ stojí ve vydané výstraze.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Varování se zopakuje i v sobotu od 15 hodin do nedělní 6. hodiny ranní. Tentokrát ale mají být deště prudší. Napršet má kolem 50 milimetrů, v opakovaných bouřkách i 70 milimetrů.

Přívalový déšť může způsobit intenzivní odtok vody ze svahů, rychlé rozvodnění malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů nebo podemletí komunikací. Podle meteorologů lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice nebo problémy v dopravě. Právě řidiči by se měli mít při cestování na pozoru, přizpůsobit rychlost jízdy a nevjíždět do zatopených míst.