Českobudějovický aeroklub slaví stovku. Přijďte mu popřát!

HOSÍN – Je to k nevíře, ale Aeroklub České Budějovice existuje skutečně už sto let. A jak jinak oslavit takové výročí, než Leteckým dnem, že? Poznejte okolí během vyhlídkového letu, obdivujte akrobatické umění Petra Jirmuse a ukažte dětem Čmeláka. A vy, kteří ještě nemáte fotky letounů Messerschmitt, přijďte také.

Chcete se rozhlédnout po okolí? Pokud si troufnete na vyhlídkový let, můžete se vznést do povětří už od osmi hodin. V jedenáct hodin se ale chvilku zdržte na zemi, protože dojde k odhalení pamětní desky k tomuto významnému výročí. Na něm bude přítomen třeba i českobudějovický rodák, akrobatický pilot Petr Jirmus. Samotný Letecký den začne potom ve třináct hodin. Chcete se potěšit zvukem čtyř šestiválců letících pár metrů od sebe při dynamickém vystoupení? Vyčkejte na představení letecké skupiny Follow-me ze Zábřehu na Moravě. Máte rádi akrobacii? Své kousky vám předvedou Karel Vobořil, Martin Šonka a samozřejmě i Petr Jirmus. Nebo se víc těšíte na průlety gripenů s armádními piloty?

Seznamte se s legendárním Čmelákem, obdivujte repliky letounů Messerschmitt, zatleskejte parašutistům! Letecký den začíná na Letišti Hosín 2. září v 8 hodin.