VIDEO: Nechtěl zastavit s autem plným migrantů: Policie hledá svědky riskantní jízdy

Zdroj: Policie JMK

HODONÍN – V sobotu dopoledne se u hraničního přechodu v Hodoníně pustil do předem ztraceného úniku policistům jednatřicetiletý řidič nákladní dodávky.

Kvůli kontrole v sobotu zastavovali cizinečtí policisté nedaleko hraničního přechodu v Hodoníně řidiče nákladní dodávky. Značně nervózní cizinec sedící za volantem dodávky policistům nejprve zastavil, po výzvě k vypnutí motoru a vystoupení z vozidla však sešlápl plyn a začal ujíždět.  Jak popsal policejní mluvčí David Chaloupka, během toho co policisté dodávku pronásledovali ulicemi Hodonína, řidič nebezpečně překračoval povolenou rychlost a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Když konečně pochopil, že policejní vozy nesetřese, rozhodl se alespoň zmizet na lesní cestě. Jenže neodbočil zrovna dobře, cesta po pár desítkách metrů končila, takže musel vůz zastavit. V lese hlídkám potom unikal ještě chvilku, než jej policisté zadrželi. Při následné kontrole jeho vozu vyšlo najevo, že se v zavazadlovém prostoru dodávky tísní 27 migrantů ze Sýrie. Šoférovi navíc vyšel i pozitivní test na drogy. „Policisté cizince obvinili z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a z obecného ohrožení. Podali také podnět státnímu zástupci k návrhu na vzetí do vazby, o kterém v pondělí soudkyně rozhodla a vzala jej do vazby,“ doplnil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kriminalisté pracující na případu by nyní potřebovali hovořit s dalšími svědky řidičovy riskantní jízdy Hodonínem a obrací se proto s žádostí na veřejnost. Pomoci jim mohou také kamerové záznamy, na kterých je ujíždějící dodávka zachycena. „Ke kontaktu s policisty lze využít tísňovou linku policie 158,“ upřesnil Chaloupka.