Strážníka napadl pepřákem, hrozí mu až 6 let za mřížemi

Policejní auto
Ilustrační foto

OLOMOUC – Incident se stal v pátek 29. září večer v olomouckém azyláku. Strážníci sem přijeli srovnat opilé a agresivní klienty, přičemž jeden z nich náhle vytáhl pepřák a zasahujícímu strážníkovi ho nastříkal do obličeje. Opilý muž skončil v poutech a zbytek noci strávil na záchytce.

V pátek 29. září po 21. hodině vyjeli olomoučtí strážníci do místního azyláku na oznámení o opilých a agresivních klientech. Na pokoji našli čtyři nocležníky, přičemž dva z nich se zdáli být opilí. Jeden z mužů nadýchal přes 1,5 promile a strážníci ho z noclehárny vykázali. Druhý muž nejdřív odmítal se strážníky spolupracovat a navíc je měl po celou dobu častovat nevybíravými výrazy. „Nakonec se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 2 ,3 promile. Od hlídky si tak i on vyslechl výzvu, aby objekt opustil,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Nakonec se přece jen začal oblékat. Během toho měl však z kapsy kalhot náhle vytáhnout pepřový sprej, který měl nastříkat do obličeje zasahujícího strážníka. Hlídka proto musela z pokoje odejít, za chvíli se však i s přivolanou posilou vrátila zpět a dotyčného za pomocí donucovacích prostředků zpacifikovala. Ten nakonec zbytek noci strávil na záchytce a napadený strážník skončil v péči zdravotníků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Olomoučtí kriminalisté nyní obvinili 55letého muže ze Šternberska ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Trestní stíhání probíhá na svobodě. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí dosud bezúhonnému muži v krajním případě až šestiletý pobyt za mřížemi,“ co dala Vaňharová.