Vyrazte si na výlet parním vlakem

TÁBOR – Jestli se ptáte, co zajímavého byste mohli prožít na nádraží, tady máte odpověď. Jízdy nostalgických vlaků, výstava historických lokomotiv a vozů, či přehlídka malých parních strojů jsou jen malou ukázkou toho, co vás na akci Tábor s párou čeká.

Jak sám název napovídá, hlavní atrakcí budou jízdy parního vlaku, tentokrát vedeného malou parní lokomotivou Kafemlejnek. Kam se jím můžete svézt? Tak třeba do Chýnova a zpět, nebo do Balkovy Lhoty. Nebo snad dáte přednost historickému motorovému vozu zvanému Kachna? Ten pojede z táborského nádraží do Chotovin a Plané nad Lužnicí. Chcete si zkusit jízdu drezínou? Pak tu bude pro vás k dispozici jak ruční drezína, tak i motorová osobní drezína Warszawa.

Aby vám čekání na odjezd lépe utíkalo, prohlédněte si výstavu historických a současných lokomotiv jezdících na tzv. Bechyňce, inspektorskou drezínu Tatra, osobní automobil prezidenta Edvarda Beneše, nebo třeba historickou hasičskou stříkačku. Na akci Tábor s párou se vydejte 21. října v 9 hodin na táborské nádraží.