Útulek bude provozovat nová společnost

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – Dosud útulek spravovaly místní technické služby, nyní by se o něj měla starat jiná společnost, která přišla s novou koncepcí. Součástí azylu by měl nově být také psí hotel.

Rada města na svém posledním jednání rozhodla, že provozovatelem hradeckého útulku pro opuštěná zvířata bude společnost Městské lesy Hradec Králové. Ta mu plánuje vytvořit novou image a jeho prostory otevřít pro veřejnost. V současné době probíhají přípravy k převedení provozu na novou společnost, ta by mohla útulek začít spravovat od jara příštího roku. „Počítáme s tím, že uděláme rebrand, nechceme to brát jako útulek, ale spíš jako azyl pro zvířátka. Další výraznou změnou, kterou plánujeme, je provoz za přítomnosti veřejnosti. Chtěli bychom pravidelně pořádat dny otevřených dveří, aby sem mohli návštěvníci zavítat a seznámit se s provozem i péčí. Rádi bychom také spolupracovali s odborníky na problematická zvířata, kteří by mohli v rámci dnů otevřených dveří udělat i krátké přednášky. Chystáme se také jednat s dobrovolnickými skupinami o možné spolupráci,“ dodává ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.