Agresivní žena byla vyvedena z baru. Zasáhnout musela hlídka městské policie

ilustrační foto (zdroj MěP České Budějovice)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Čtyřiačtyřicetiletá žena si o víkendu na místo dobré zábavy vysloužila zásah hlídky městské policie a následný převoz v poutech na policejní služebnu. Agresivní ženu totiž museli v sobotu nad ránem vyvést z baru v České ulici zaměstnanci bezpečnostní služby. Tím se však dotyčná nenechala odradit.

Jak uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková, v sobotu 21. října v půl druhé ráno vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o agresivní ženě v České ulici. Ta byla právě vyvedena z podniku, kde měla hrubě obtěžovat ostatní hosty.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V době příjezdu hlídky městské policie se žena snažila proniknout zpět do baru, a to i přes dva zaměstnance stojící ve vchodu. Na zákonné výzvy strážníků k prokázání totožnosti odvětila, že žádnou nemá a nedá. Strážníci jí proto poučili, že bude ke zjištění totožnosti předvedena na nejbližší policejní služebnu. Žena se však začala bránit a odmítla nastoupit do služebního vozidla. Na obvodní oddělení Policie České republiky se vezla v poutech strážníků,“ popsala mluvčí městské policie.

Policistům se podařilo zjistit, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletou ženu z Českých Budějovic. Podle informací mluvčí městské policie bylo zjevné, že na její chování měla vliv nejedna sklenička alkoholu. Orientační dechovou zkoušku na alkohol však žena odmítla.

„Strážníci jí před propuštěním poučili o tom, že se bude po vystřízlivění zpovídat z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a odmítnutím orientačního vyšetření na alkohol přestupkem podle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek,“ dodala Školková.