Dneškem končí opravy průtahu Miličína. Rychlost řidičů ohlídá nový radar!

Foto: ŘSD

BENEŠOV – O týden dříve proti plánu končí opravy průtahu Miličína. S plně obnoveným provozem na opravené komunikaci se počítá dnes do 18 hodin.

Plánovaná rekonstrukce začala 17. srpna a podle původního předpokladu měla být hotová začátkem listopadu. Hlavně díky příznivému počasí se ale práce omezující provoz podařilo dokončit v dřívějším termínu.

Každý den tudy projede na 17 tisíc vozidel, z toho jednu pětinu tvoří nákladní auta a kamiony.

Během uplynulých dvou měsíců se vyměnil povrch na cca 500 m dlouhém úseku silnice I/3 procházející Miličínem a rekonstruoval systém odvodnění. Na obou koncích Miličína pak silničáři vybudovali vybočovací ostrůvky. Jejich smyslem je zklidnění dopravy.

Vznikly i dva nové přechody pro chodce a na příjezdu od Tábora nový odbočovací pruh v křižovatce s místní komunikací. Některé řidiče asi nepotěší nově instalovaný radar zobrazující SPZ vozidel, která překračují nejvyšší povolenou rychlost 50 km/h.

Rekonstrukce průtahu byla společnou investiční akci s městem Miličín, které souběžně s opravou komunikace upravuje chodníky, přejezdy od domů na silnici, a osazuje nové veřejné osvětlení. Zhotovitelem je společnost STRABAG a.s., která provádí práce za 22,90 mil. Kč bez DPH.