Smolná středa: Hned dvě nehody zkomplikovaly dopravu na D6!

Foto: Policie ČR

KLADNO – Ve středu 15. listopadu před šestou hodinou ranní došlo k první dopravní nehodě zhruba na 25. kilometru dálnice D6 ve směru na Prahu. Neuplynulo moc času a všechny složky integrovaného záchranného systému vyrazily na D6 znovu.

Vybrzdila vojenskou kolonu?

Dvaapadesátiletá řidička osobního vozidla Hyundai vjela na D6 přímo do kolony vojenských vozidel, tvořené třemi obrněnými vozy – pandury, jedním doprovodným nákladním vozidlem a dvěma osobními auty. Zatímco osobní vozidlo ji stihlo objet, mnohonásobně těžší pandur do jejího auta zezadu narazil a do něj pak další obrněné vozidlo.

Čtyři vojáci se lehce zranili, ještě dopoledne však byli všichni propuštěni z nemocnice. Škoda na havarovaných vozech podle odhadu činí 2 miliony korun.
Dálnice byla v místě nehody průjezdná pouze levým jízdním pruhem a vzhledem k ranní špičce se tvořila kolona. Ve směru do Prahy se u sjezdu na Lány tvořily kolony i po obnovení provozu.

„Do kolony vojenských vozidel se nikdy nezařazujte, dbejte pokynů Vojenské policie a Policie ČR, nepředjíždějte kolonu, pokud si nejste jisti, že to včas a bezpečně zvládnete.“ Vojenská policie na síti X.

Srážka dvou osobáku

Další dopravní nehoda krátce po 13. hodině uzavřela dálnici ve směru na Karlovy Vary, poblíž Unhošti. Na 11. km D6 došlo při přejíždění z levého do pravého jízdního pruhu ke srážce dvou osobních vozidel. Následoval náraz do svodidel. Kusy z havarovaných aut odlétly a poškodily ještě dvě vozidla jedoucí v opačném směru na Prahu.
Pro jednu zraněnou osobu přiletěl záchranářský vrtulník. Dva lidi převezla do kladenské nemocnice sanitka.
Přesnou příčinu a míra zavinění šetří kladenští dopravní policisté.

Foto: Policie ČR