Hradečtí volejbalisté si zapsali do statistik další výhru, tentokrát nad B týmem Brna

foto: martin Fletcher/Alisha Alisha

HRADEC KRÁLOVÉ – Další kolo 1. volejbalové ligy se netradičně odehrálo už ve čtvrtek, v předvečer státního svátku. Domácí TJ Slavia měla před tímto zápasem na kontě 7 výher a 2 prohry.

Hostujícímu Brnu chybělo několik hráčů, ale i přesto dokázalo Hradec Králové pořádně potrápit. V prvním setu se oba týmy tahaly doslova o každý bod, a to až do jeho poloviny. TJ Slavia si za hlasité podpory svých věrných fanoušků vypracovala vedení 17:12. Hosté se však rozhodně nechtěli vzdát, dobrou herní pílí se dostali na jeden bod od domácích (23:22). Hradecký tým se však nenechal nijak rozhodit a dvěma body za sebou bral do svých rukou vítězství v prvním dějství 25:23.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhý set pařil v prvních minutách domácímu mančaftu, velmi rychle si vypracovali vedení 7:1. V polovině setu ukazovalo počítadlo skóre 13:9. Brněnští mladíci se snažili vzdorovat, ale Hradečákům to prostě šlo skvěle od ruky a také druhý set patřil jim v poměru 25:20.

Třetí set byl nejdříve tahanice o každý bod, domácí se skvělým týmovým duchem za chvíli utekli hostům na 12:6. Brno se rvalo ze všech sil a utkání srovnalo na 18:18. TJ Slavia s vidinou konce setu ještě více zabrala a vybojovala ho ve svůj prospěch v poměru 25:21 a brala tudíž vítězství 3:0 na sety.

Po utkání nám dal rozhovor usměvavý a spokojený domácí trenér Jan Kulhánek.

Brno rozhodně domácí tým potrápilo. Co vylo rozhodujícím faktorem, že brala vítězství TJ Slavia?

Tyto juniorské týmy jsou na tom lépe fyzicky než my. Tito kluci trénují častěji a jsou více silovější, takže se vždy musíme s tímto trošku srovnat. O to těžší to bylo, protože jsme měli minulý víkend pauzu a ty návraty jsou vždy složité. Jsme rádi, že jsme to zvládli i s hráči širšího kádru, alespoň se všichni dostali na hřiště, aby byli připraveni pro další zápas.

V úterý vás čeká velmi důležité pohárové utkání. Určitě se chcete pokusit probojovat do čtvrtfinále Chance Českého poháru. Je to velká výzva? Budou mít hráči nějakou speciální přípravu na tento zápas?

Toto utkání je pro nás bonus už podstatě hodně nad plán. Každý další vyhraný set, nebo zápas je pro nás ohromné plus před sezónou nečekané. Přípravu jsme v podstatě začali hned po postupu s Příbramí. Jakmile jsme se dozvěděli soupeře, tak jsme o něm začali shánět podrobnější informace. Oproti naší klasické soutěži jsou dispozici veškeré záznamy zápasů a máme se tudíž z čeho připravovat.

Jak viděl zápas TJ Slavia HK blokař Michal Hovorka?

Rezervní tým extraligového Brna byl jistě těžkým soupeřem. Jaké byl silné stránky oponenta?

Rozhodně se jedná o silné soupeře. My jsme se ho však nezalekli. Čekali jsme, že v jejich týmu budou i jiní silní hráči, ale bohudík byli dnes s A týmem v Odolene Vodě. Co se týče jejich silné stránky, tak je rozhodně nutné zmínit jejich těžký servis, také byli silní na útoku.

V úterý vás čeká utkání roku o postup do čtvrtfinále Chance Českého poháru proti extraligovému Zlínu. Jak velká to je výzva a chuť postoupit dál?

Chuť i výzva to je velká, všichni se na to těšíme a připravujeme se. Také doufáme, že podáme co nejlepší výsledek.

Další fotografie naleznete zde.

Nezapomeňte příjit podpořit hradecké hráče na další důležité utkání: