Kraj zasype sníh, napadnout může až 35 centimetrů

Ilustrační foto

ZLÍNSKÝ KRAJ – Nebývalá sněhová nadílka čeká v nejbližších dnech celý Zlínský kraj. Meteorologové varovali také před tvorbou sněhových jazyků.

Nejvíce by mělo sněžit od páteční 18. hodiny a během celé soboty, jak upozorňuje také výstraha Českého hydrometeorologického ústavu. „Očekáváme většinou 10 až 25 centimetrů, ojediněle až 35 centimetrů nového sněhu,“ oznámili meteorologové.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na pozoru by se měli mít hlavně řidiči, a to především od sobotního poledne do nedělní 15. hodiny. To je doba, během níž vejde v platnost výstraha před tvorbou sněhových jazyků.

Nadcházející počasí může způsobit komplikace v dopravě a některé vozovky mohou být zcela nesjízdné. Řidiči by proto neměli podcenit zimní výbavu a kde je to nutné, nasadit sněhové řetězy. V případě mokrého sněhu lze očekávat i škody na stromech a drátech elektrického vedení, případně i problémy v energetice.