Cizinec pobodal tři muže na ubytovně

Ilustrační foto

STŘÍBRO – Na ubytovně ve Stříbře na Tachovsku po předchozí slovní a fyzické rozepři cizinec nožem napadl tři muže a způsobil jim vážná zranění. V sobotu krátce před devátou hodinou večer jsme na tísňové lince policie přijali oznámení o fyzickém napadení několika mužů v prostorách ubytovny v obci Stříbro.  O případu informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Dvaačtyřicetiletý cizinec po předchozí slovní a fyzické rozepři napadl nožem tři muže ve věku 21 let, 20 let a 19 let. Způsobil jim bodnořezná poranění hrudníku, zad a horních končetin. Poranění si vyžádala urgentní převoz a vysoce odborné ošetření v nemocnici.

Operační důstojník Policie ČR na místo vyslal několik policejních hlídek, tachovské kriminalisty a také výjezd krajských kriminalistů, kteří si případ převzali. Podezřelý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Podrobil se dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 1,57 promile alkoholu v dechu. Na místě byly zajištěny kriminalistické stopy, kriminalisté vyslechli další osoby, přibrali soudní znalkyni z odvětví soudní lékařství.

Policie ČR zahájila trestní stíhání dvaačtyřicetiletého cizinec, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Za to, že svůj čin spáchal na dvou a více osobách, mu podle ustanovení trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let. Kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.