Opilý muž se zákazem řízení naboural na Blanensku půjčené auto

Foto: Policie JMK

BLANSKO – Řidič pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek představuje pro ostatní účastníky silničního provozu velké nebezpečí. Také proto se policisté při kontrolách zaměřují právě na takovéto porušení zákona. Někdy řidiče pod vlivem odhalí i mimo kontroly, tak jako nedávno na Blanensku.

Začátkem měsíce si ve večerních hodinách boskovická policejní hlídka povšimla bouraného vozidla, které projíždělo Lysicemi na Blanensku. Policisté neváhali a ihned auto zastavili. Za jeho volantem seděl osmadvacetiletý muž. Ten, jak se později ukázalo, si bez vědomí své přítelkyně vypůjčil osobní automobil, který ženě svěřil její zaměstnavatel. Během jízdy v Lysicích řidič nezvládl řízení, vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do betonové zídky. Následně s vozidlem pokračoval v jízdě, ale pak ho zastavila policejní hlídka. Policisté také zjistili, že muž má v současné době vysloven zákaz řízení. A ještě navíc k tomu mu naměřil hodnotu 3,72 promile alkoholu v dechu a při opakovaném měření 3,88 promile. Jeho nehoda se naštěstí obešla bez zranění. „Škoda na vozidle byla vyčíslena v předběžné výši 70 tisíc korun. Policisté tak ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a pro neoprávněné užívání cizí věci,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Petrželková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.