Pelhřimov zavádí novinku. Speciální službu na odvoz odpadu

Foto: Město Pelhřimov

PELHŘIMOV – Novou službu „Taxi odpad“ nabízí svým občanům město Pelhřimov. Jedná se o svoz objemného odpadu z domácností, a to přímo od domu. Nová služba má nahradit pojízdné dvory, které tak zůstanou zachovány pouze pro místní části.

„Pojízdné dvory byly ve městě v posledních letech už méně využívány. Proto chceme nabídnout službu modernější, která umožní občanům zbavit se odpadu ihned. To ocení především obyvatelé sídlišť, kteří nebudou muset skladovat odpad ve sklepích a čekat na termín pojízdného dvora, který byl dvakrát ročně,“ vysvětluje vedoucí odpadového hospodářství Technických služeb města Pelhřimov Zdeňka Lišková. Inspiraci našlo podle ní město tam, kde tato služba už funguje, jako třeba v Chebu, Karlových Varech nebo v Sokolově.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Taxi odpad jezdí každý pracovní pátek v době od 9 do 13 hodin po předem určené trase, na základě objednávek občanů. Objednávku je nutno provést nejpozději dva dny před termínem svozu na čísle 724 761 666. Poté zájemce v dohodnutém čase přistaví odpad na místo přístupné svozovému vozidlu a počká na jeho příjezd. Po předložení občanského průkazu a uhrazení poplatku řidič odpad naloží.

Za službu zaplatí objednavatel 100 korun v hotovosti (za jeden kus objemného odpadu). „Cenu jsme stanovili spíše symbolickou a příspěvek bude sloužit k částečnému pokrytí nákladů souvisejících se svozem a likvidací předmětného odpadu,“ doplňuje Zdeňka Lišková.

Co můžete nechat odvézt?

Službu lze využít pro objemný odpad z domácností jako je nábytek (skříně, sedačky, stoly atd.), koberce, PVC lino a veškeré elektrospotřebiče.

Co vám řidič nevezme?

Z likvidace odpadů je vyloučen veškerý podnikatelský, nebezpečný a stavební odpad, sanitární předměty, bioodpady a automobilové díly včetně pneumatik.

Občané mají zároveň stále možnost zbavit se odpadu zdarma. Nadále jej mohou vozit přímo do sběrného dvora v areálu technických služeb v Myslotínské ulici, který má provozní dobu: pondělí 6.00 – 17.00, úterý až pátek 6.00 – 16.00, sobota 8.00 – 11.00 (platí do konce března).