Další Marešův Dobroden pomůže rodině, která na jihu Čech přišla o dům

požár domu po výbuchu plynu v Kamenném Újezdu (zdroj HZS Jihočeského kraje)

ČESKOBUDĚJOVICKO – Už desátým rokem pomáhá Leoš Mareš takzvaným Dobrodnem. Jedná se o projekt, v rámci kterého každý rok 29. ledna posílá na charitu za každého sledujícího na Instagramu jednu korunu. Letos bude putovat částka přes milion korun na jih Čech rodině, která v polovině ledna přišla kvůli výbuchu plynu o svůj rodinný dům.

V sobotu 13. ledna 2024 před desátou hodinou dopoledne vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu na Náměstí v Kamenném Újezdu. Hořet zde začalo po výbuchu plynu. „Požár se od přípojky rozšířil přes sklep a první patro až do střechy. Na místě zasahovalo sedm cisteren, dva dopravní automobily, automobilová plošina a automobilový žebřík,“ popsala tehdy mluvčí hasičů Vendula Matějů. Informovali jsme zde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Rodině Leoš Mareš daroval 1 210 839 korun. „Peníze šly mladé rodině Vlašánků se třemi dětmi, které se v sobotu 13. ledna 2024 obrátil život vzhůru nohama. Výbuch plynu zničil celý jejich dům, statik nařídil demolici a rodina tak přišla o střechu nad hlavou. Hodně síly Aničko a díky i vašim kolegům ze základní školy T.G.Masaryka,“ napsal Leoš Mareš na svůj Instagram.