Likvidaci požáru v bytě komplikovalo velké množství odpadu

foto: HZS Královéhradeckého kraje

HRADEC KRÁLOVÉ – Čtyři hasičské jednotky musely uplynulou neděli přispěchat, krátce po šesté hodině večerní, do ulice Milady Horákové k požáru v 8. patře bytového domu. Z bytu měl vycházet podle oznamovatelů kouř, který se poté dostal i do společných prostor na chodbu domu.

„Majitel bytu se nejprve dostal ven, ale hasiči po cestě k zásahu dostali informaci, že se opět vrátil do bytu pro psa a už nevychází. Podruhé už tak osobu z požárem zasaženého bytu zachránila zasahující jednotka hasičů a předala ho do péče posádky ZZS. Majitelův pes byl nakonec v pořádku,“ sděluje mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mezitím další jednotky odvětrávaly prostory domu a evakuovaly osoby z okolních bytů. Celkem bylo evakuováno 10 osob, které se mohly po uhašení požáru vrátit zpět do svých domovů. Požár se mimo zasažený byt nerozšířil, avšak práci hasičů při hledání ohniska a dohašování komplikovalo množství nashromážděného materiálu a odpadu, kterého byly v bytě plné místnosti i chodby.

Příčinou požáru byla pravděpodobně nedbalost. Způsobená škoda byla odhadnuta na asi 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 3 miliony korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a ze stanice Hradec Králové – Pražská za pomoci jednotky sboru dobrovolných hasičů města Hradec Králové z Třebše a Malšovy Lhoty.