Pionýrská louka v Kroměříži se změní na moderní sportoviště

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Dlouho očekávaná obnova se chystá pro Pionýrskou louku, která se nachází v bezprostřední blízkosti kroměřížské Podzámecké zahrady. Hejtmanství tu plánuje vystavět nové moderní sportoviště i budovu zázemí. Záměr nyní schválili krajští radní.

V areálu Pionýrské louky kraj počítá s demolicí několika objektů a ploch, které už jsou v nevyhovujícím stavu. „Následně tu vybudujeme nové hřiště na hokejbal, multifunkční hřiště na volejbal a nohejbal, případně i badminton. Vyroste zde také nová budova zázemí, jejíž součástí bude i malé občerstvení a veřejné bezbariérové toalety. Provedou se i nezbytné úpravy inženýrských sítí a sadové úpravy,“ prozradila radní Zlínského kraje pro školství a kulturu Zuzana Fišerová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Sportoviště budou využívat nejen školáci, ale i sportovci a veřejnost. „V průběhu letošního roku by měla být zpracována projektová dokumentace na sportoviště. Samotné stavební práce pak plánujeme na příští rok,“ doplnil Zbyněk Fojtíček, radní Zlínského kraje pro investice.

„Předpokládané celkové náklady první etapy obnovy dosáhnou 42 milionů korun. Hlavním investorem bude Zlínský kraj. Vycházíme ze studie na obnovu Pionýrské louky, kterou nechalo zpracovat město Kroměříž. To se také bude na celé akci finančně podílet. Do jaké míry, to určí další naše společná jednání,“ vysvětlil hejtman Radim Holiš.