Kriminalisté uzavřeli případ uhynulého psa. Majitelka čelí obvinění

zdroj FB Útulek Tábor

TÁBOR – Policie uzavřela případ zuboženého psa, kterého v druhé polovině ledna tohoto roku našla ležet na trávníku v Táboře náhodná svědkyně (informovali jsme zde). Zvíře bylo v tak kritickém stavu, že ho nebylo možné zachránit. Majitelka psa nyní čelí obvinění.

O případu blíže informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná. „Táborští kriminalisté sdělili třiatřicetileté ženě z Táborska podezření ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti. Podle vyšetřovatele měla ponechat psa, i přes jeho zjevné zdravotní potíže, bez potřebné veterinární péče a pomoci,“ sdělila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pes byl v pondělí 22. ledna 2024 nalezen v zuboženém stavu na trávníku v Havanské ulici v Táboře. „Hlídkou Městské policie Tábor bylo zvíře převezeno do útulku a následně na veterinární kliniku. Pes byl ve stavu neslučitelným se životem, proto veterináři přistoupili k eutanazii,“ doplnila Pokorná.

„Přes všechnu snahu a maximální nasazení všech zúčastněných pejsek podlehl svému kritickému stavu. Je nám líto, že jsme nemohli přinést lepší zprávy. Všichni jsme si je moc přáli,“ stálo tehdy v příspěvku na sociální síti táborského útulku.