Desítky dopravních přestupků za víkend: Řidič Mercedesu překročil rychlost o 71 km/h

Zdroj: Policie ČR Pardubice

SVITAVSKO – Uplynulý víkend se policisté zabývali akcí, která se zaměřovala na dodržování rychlosti řidičů. Sedmatřicetiletý řidič se v neděli proháněl po mokré vozovce rychlostí sto šedesát sedm kilometrů za hodinu. Během soboty policisté zajistili neuvěřitelných šedesát jedna dopravních přestupků. A to nešlo jen o překročení rychlosti.

V neděli po půl druhé odpoledne zachytili dopravní policisté auto značky Mercedes, které v místě s povolenou rychlostí devadesát kilometrů za hodinu jede rychlostí sto šedesát sedm kilometrů za hodinu. „Policisté proto využili svého oprávnění vyplývajícího z novely zákona a muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve správním řízení mu nyní hrozí pokuta až pětadvacet tisíc korun a zákaz řízení až na osmnáct měsíců,“ sdělila mluvčí policie Iveta Kopecká.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V sobotu probíhala po celé republice dopravní akce. V Pardubickém kraji ten den policisté odhalili dopravní přestupky, za které udělili pokuty přes sto tisíc korun. Ve většině případů šlo o překročení nevyšší povolené rychlosti, ale třeba u sedmi vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. V dalším případě byl řidič pod vlivem alkoholu a jiný zas pod vlivem návykové látky.