Hlídka převezla seniorku na zákrok, té se při cestě porouchalo auto

Ilustrační foto

BRNO – Že mají strážníci srdce na pravém místě se ukázalo včera dopoledne, kdy pomáhali z nesnází seniorce s rodinou. Za odměnu se jim dostalo poděkování a vřelého úsměvu.

Syn vezl svou maminku na plánovanou operaci do brněnské nemocnice. Po cestě se mu ale pokazilo auto. Z Koliště proto zavolal na linku strážníků s dotazem, co má dělat. Místo praktických rad nasedla hlídka ihned do služebního vozu a jela situaci řešit. Citroen stál u domu, hlídka usadila starší ženu se snachou do auta a dopravila je do nemocnice. Syn si mezitím mohl vyřídit v klidu opravu. „U nemocnice nám dámy zavtipkovaly, jestli mají očekávat fakturu, strážníci je ale ujistili, že šlo o službu veřejnosti, kterou poskytli rádi a bezplatně,“ usmívá se tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Ženu ještě převezli na kolečkovém křesle dovnitř a popřáli jí, ať se zákrok vydaří.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.