Mladá žena chtěla spáchat sebevraždu. Při její záchraně pomohli policisté z Vysočiny

Ilustrační foto

KRAJ VYSOČINA – Zachránit život osmadvacetileté ženě v Brně pomohli v pátek jihlavští policisté. Předcházel tomu telefonát na tísňovou linku, kdy se během hovoru s její matkou pokoušeli zjistit, kde mladou ženu hledat. K záchraně poté došlo doslova na poslední chvíli.

Linku tísňového volání kontaktovala v pátek 1. března po sedmnácté hodině odpoledne plačící žena. „Uváděla, že má osmadvacetiletou dceru, která bydlí v Brně, má nějaké osobní problémy, a proto chce spáchat sebevraždu. S dcerou se snažil ve stejnou dobu telefonicky udržovat kontakt její otec,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena byla hodně rozrušená, takže informace o místě pobytu dcery od ní operátor linky získával velmi obtížně. Po zjištění, že se mladá žena nachází v bytě v bytovém domě v Brně, kontaktovali jihlavští policisté ihned jihomoravské kolegy a ti na místo vyslali hlídku.

„Mezitím na tísňovou linku 158 zavolala oznamovatelka opětovně s tím, že si její dcera uvázala kolem krku nějaký provaz, dusí se, a pokud jí někdo okamžitě nepomůže, tak bude pozdě,“ doplnila mluvčí. V tu chvíli jí už ale operační důstojník mohl sdělit dobrou zprávu – že jsou brněnští policisté na místě a ženu se jim podařilo v poslední chvíli zachránit.

„Oceňuji skvělou práci kolegy, který přijímal prvotní oznámení, protože dokázal od oznamovatelky získat všechny relevantní informace k tomu, aby kolegové z Brna mohli ženu rychle nalézt. V tomto případě se hrálo o čas a hovor s oznamovatelkou nebyl jednoduchý vzhledem k tomu, v jakém psychickém stavu aktuálně byla,“ dodal vedoucí operačního odboru Krajského ředitelství policie kraje Vysočina Radek Jánský.