Šipka otevřela nové kroužky pro děti i nové prostory na Riegrově náměstí

Foto: město Kroměříž

KROMĚŘÍŽ – Skákání na trampolínách, kroužky pro malé kuchtíky nebo železniční modeláře. I takové zajímavé aktivity začalo v druhém pololetí nabízet Středisko volného času dětí a mládeže Šipka Kroměříž. Většina z nich probíhá na rekonstruovaném pracovišti v domě č. p. 142/47 na Riegrově náměstí.

Prostory na „Riegráku“ prošly v posledních letech stavebními úpravami. Vznikly tu dvě místnosti vhodné pro tělovýchovné aktivity, kompletně a komfortně vybavená kuchyně a postupně upravováno a vybavováno je i několik učeben, kde probíhají aktivity v zájmových kroužcích. K těm nejzajímavějším patří skákání na trampolínách pro různé věkové kategorie, kulinářský kroužek s lákavým názvem MasterChef a pracovat začali železniční modeláři.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K dispozici je i prostor, který lze včetně vybavení využít ke školením či prezentacím. „Počítáme s tím, že budeme muset v nejbližší době nechat provést ještě některé další úpravy. Aktuálně připravujeme aktivity pro letní prázdniny. Oproti předchozím rokům jsme výrazně rozšířili nabídku příměstských táborů a rozhodli jsme se uspořádat i tábor pobytový,“ představuje nejbližší plány ředitelka SVČ Šipka Lucie Žourková.

Nabídka letních táborů se letos zdvojnásobila

Právě o příměstské tábory v době prázdnin je mezi dětmi a jejich rodiči velký zájem. Jejich nabídka se pro letošní letní prázdninové měsíce zdvojnásobila ve srovnání s předchozími roky, Šipka organizuje celkem šestnáct týdenních turnusů s různým tematickým zaměřením a jsou již téměř obsazené.

Vedle příměstského tábora připravilo středisko volného času na letošní červenec také tábor pobytový. „Pokud budete chtít své děti mezi 8. a 14. červencem vyslat na Cestu do vesmíru – což je téma pobytového tábora – přihlaste je na týdenní pobyt plný her a dobrodružství v chatě Pod Tesákem,“ doplnila Žourková.

Foto: město Kroměříž
Foto: město Kroměříž
Foto: město Kroměříž