V Olomouci srazil vlak na přejezdu cyklistu, ten na místě zemřel

Železniční přejezd na Dolní Novosadské v Olomouci, foto Google Maps

OLOMOUC – Tragická nehoda se stala včera odpoledne na železničním přejezdu na Dolní Novosadské ulici v Olomouci. Osobní vlak tam srazil cyklistu, který na místě zemřel.

Tragická nehoda se stala v pondělí 8. dubna odpoledne. „Dnes krátce před 17. hodinou došlo na železničním přejezdu v olomoucké místní části Slavonín ke střetu vlaku s cyklistou, který utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ informovala včera navečer policejní mluvčí Petra Vaňková. Kromě záchranné služby na místě zasahovala také policie, která zjišťovala bližší okolnosti tragické události.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Podle novinek.cz se jednalo o osobní vlak z Koutů nad Desnou do Nezamyslic. Hasiči po nehodě z vlaku evakuovali 65 cestujících, z toho 20 přepravili evakuačním autobusem na nádraží do Prostějova. Provoz na trati byl na nezbytnou dobu pozastaven. Rychlíky jezdily odklonem přes Přerov a regionální vlaky byly v úseku z Olomouce do Blatce nahrazeny autobusy.