Policisté budou v nemocnici cvičit zásah proti aktivnímu střelci

Ilustrační foto

VSETÍN – Část areálu Vsetínské nemocnice se v pátek 12. dubna stane dějištěm taktického cvičení. Policisté tu budou nacvičovat zákrok proti aktivnímu střelci, což sice povede k omezení vstupu do některých prostor, poskytování péče pacientům to ale nikterak neohrozí.

Cvičení policistů spolu se strážníky se odehraje od 8 do 15 hodin. „Proběhne v budově A, jejím okolí, ale také ve venkovních prostorách před budovou H, případně dalších místech areálu,“ informoval bezpečnostní manažer Jan Maštalíř s tím, že omezení se dotknou již zmíněné správní budovy, vjezdu do areálu a venkovních prostor.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V čase od 12.45 do 14.00 bude budova A úplně uzavřena, stejně jako prostor vrátnice, hlavní vstup a vjezd do areálu nemocnice. Přístup bude možný přes výjezdovou závoru, která zůstane během cvičení trvale otevřena. „Personál, pacienty, kolemjdoucí zároveň upozorňujeme, že v době cvičení bude v areálu a jeho okolí zvýšený počet policejních hlídek. Všechny návštěvníky žádáme, aby dbali pokynů policistů a zaměstnanců nemocnice,“ dodal Maštalíř.

Při cvičení se mohou policisté a strážníci pohybovat nejen uvnitř budov, ale i v jejich nejbližším okolí. „Zároveň upozorňujeme, že vzhledem k zaměření cvičení se z areálu bude po 12. hodině ozývat i střelba. Žádáme občany o důsledné respektování pokynů policistů a zároveň všem děkujeme za ohleduplnost související s průběhem cvičení,“ sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.