Seriál Polda se rozloučí v Barceloně

Michal zvažuje, jestli má zůstat u policie. S Terezou udržují vztah na dálku, ani jednomu to ale nevyhovuje. Michal ví, že to musí vyřešit. Poslední díl seriálu Polda zavede hlavní hrdiny do Barcelony a Davida Matáska a Barboru Bezákovou čekalo dobrodružné natáčení.

Cesty je zavedou do Španělska, kde se odehrálo úplně poslední natáčení šesté série seriálu Polda. Scénář předepisoval Kalifornii, ale hlavní hrdinové nakonec skončili v Barceloně. „Ani v nejnádhernějším snu jsem nečekala, že tohle natáčení Poldy ukončíme v Barceloně. V produkci mě strašili s tím, že mají malinko problém s natáčením a že budeme muset odjet,“ vzpomíná si hlavní hrdinka Barbora Bezáková coby Tereza. „Řekla jsem, že do toho půjdu, i když se to mělo původně natáčet v Praze. Měla jsem už jinou práci v divadle, takže bylo velmi náročné pro nás s Davidem všechno skloubit a najít společný termín,“ popisuje složitosti natáčení v zahraničí herečka. Nakonec se vše podařilo a seriálová dvojka odletěla. „Bylo to náročné v tom, že jsme často technicky čekali na západy a východy slunce. Je to opravdu jen krátký časový úsek, museli jsme vstávat brzo, ale co se týká atmosféry, party… Bylo to skvělé. Jezdili jsme autem, natáčeli a viděli celou Barcelonu.

Jezdili jsme po ulicích a to bylo krásné! Dokonce jsme se snažili natočit barovou scénu Terezy a Michala, jenže na ulici lidem vadilo, že tam točíme a trochu hlučíme. Přitom jsme nic reálně nedělali, ale lidi na nás z okna křičeli,“ vzpomíná Barbora s úsměvem a dušuje se, že žádná party určitě neprobíhala. „Oni opravu ctí siestu a nechtěli během ní poslouchat – Akce a Stop! Takže to bylo zajímavé,“ směje se seriálová Tereza, která si na Davida Matáska nemůže stěžovat. „David je skvělý, kolegiální a nikdy jsem se s ním necítila před kamerou špatně. Když jsme točili nějaké milostné a postelové scény, byl David maximální profesionál. Nasmáli jsme se a cítila jsem se fakt dobře.“

Zdroj TV Nova